Lidmaatschapspas

Lidmaatschapspas

Lidmaatschapspassen zijn passen die aan de leden van een organisatie worden verstrekt. Een lidmaatschapspas kan verstrekt worden als bewijs van lidmaatschap, maar ook in de vorm van een abonnement of kortingspas voor de leden van de vereniging.

Waarom kiezen voor een lidmaatschapspas?

Het verstrekken van lidmaatschapspassen brengt enkele voordelen met zich mee. Het eerste voordeel van deze pas, is dat de pas het mogelijk maakt om de leden van de vereniging gemakkelijker te legitimeren. Daarnaast kan de pas niet alleen gebruikt worden ter legitimatie, maar ook om leden extra voordeel te verlenen. Zo kan de pas ook dienen als abonnements- of kortingspas, bijvoorbeeld bij het aanschaffen van consumpties in de kantine van de vereniging.

Tot slot maakt een lidmaatschapspas het registreren van leden binnen de vereniging veel gemakkelijker, wat ook zeker als voordeel van de pas gezien kan worden. Komen er nieuwe leden bij de organisatie, dan geef je dit aan in een Excelbestand. Wij zorgen er vervolgens voor dat je de nieuwe lidmaatschapspassen voor deze leden zo snel mogelijk ontvangt, zodat ook zij officieel lid zijn van de vereniging.

Voor wie is de lidmaatschapspas handig?

De lidmaatschapspas is vooral handig voor verenigingen die hun leden van diverse gemakken willen voorzien en de registratie van hun leden gemakkelijker willen maken.

Opmaak tips voor de lidmaatschapspas

Lidmaatschapspassen worden doorgaans op portefeuilleformaat uitgegeven, zodat de leden van de vereniging de pas gemakkelijk in de portemonnee kunnen bewaren. Op de pas wordt doorgaans de naam van de houder vermeldt, maar wordt vaak ook het logo van de organisatie of vereniging gedrukt. Meer tips nodig voor de beste lidmaatschapspas? Bekijk dan onze pagina opmaakspecificaties, want hier lees je allerlei handige tips voor de opmaak van jouw lidmaatschapspassen.