Giftcard

Giftcard

Een giftcard of cadeaukaart is een pasje die je cadeau kunt geven. Je zet een bepaald bedrag op de giftcard, je geeft de cadeaukaart aan de ontvanger van het cadeau en de ontvanger van de pas kan het bedrag op de kaart naar wens besteden. Een cadeaukaart is beperkt inwisselbaar en alleen te besteden bij de bedrijven die zich bij het betreffende systeem hebben aangesloten.

Waarom kiezen voor een giftcard?

Een cadeaukaart met een bepaald tegoed heeft in feite dezelfde functie als contant geld. Als organisatie wil je maar één ding en dat is het zo goed mogelijk binden van klanten aan de organisatie. Door klanten aan je te binden, genereer je namelijk een goede omzet.

Er zijn enkele redenen om een giftcard te introduceren binnen de organisatie, namelijk:

  • Het bedrag dat op de cadeaukaart staat, blijft binnen de organisatie.
  • De kans dat de ontvanger van de cadeaukaart meer geld uitgeeft dan het bedrag op de ontvangen kaart, is groot.
  • De loyaliteit van de klant wordt gestimuleerd.
  • De consument kan het bedrag op de cadeaukaart op zijn of haar eigen manier uitgeven. Dit kan in één keer, maar ook in delen.

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste bezitters van giftcards uiteindelijk 1,5 tot 1,9 keer de waarde op de kaart uitgeven. Dit betekent dat als iemand een cadeaukaart krijgt van 10 euro, je hier als bedrijf in feite 15 tot 19 euro aan verdient.

Voor wie is de giftcard handig?

De cadeaukaart is voornamelijk aantrekkelijk voor MKB-bedrijven. 

Opmaak tips voor de giftcard

Een giftcard bevat altijd het logo van de organisatie waar de geschenkpas uitgegeven kan worden, zodat de ontvanger van de pas direct weet waar hij of zij kan winkelen. Het bedrag van de cadeaukaart kan op twee manieren kenbaar worden gemaakt. Bij vaste bedragen kan het bedrag op de kaart offset gedrukt worden. Kan de klant zelf kiezen welk bedrag er op de kaart moet komen te staan, dan zorg je voor een schrijfvlak op de kaart. De klant kan hier zelf invullen welk bedrag er op de kaart staat.

Meer opmaak tips nodig voor jouw cadeaukaart? Bekijk dan de pagina opmaakspecificaties, want hier lees je allerlei handige tips voor de opmaak van jouw cadeaukaart.