Alles over embossing afwerking

Embossing is een fraai alternatief voor reguliere bedrukking. Wanneer je PVC pasjes laat afwerken met embossing, kun je het drukwerk niet alleen zien maar ook voelen. Met embossing komen teksten en vormen letterlijk en figuurlijk naar voren. Het is mogelijk om een silver embossing of gouden embossing te gebruiken.

Zo werkt de embossing drukwerk techniek

Hoe werkt embossing, of ook wel pregen, eigenlijk? Embossing wordt in het drukwerk geslagen. Hierdoor is de bedrukking ook op de achterzijde van het plastic pasje zichtbaar. Er komt geen inkt aan te pas. Een dun laagje reliƫf op de pas zorgt voor een stijlvol en kunstzinnig patroon.

Toepassingen voor embossing afwerking

Embossing is perfect om teksten voelbaar te maken door een ontwerp te verhogen met behulp van een pers. De techniek helpt bovendien om vervalsingen tegen te gaan. De methode wordt vaak gebruikt in combinatie met gedrukte tekst en foliedruk.

Mogelijkheden van embossing

Er is veel keuzevrijheid bij embossing, al zijn er wel enkele standaarden bij de productie. Bij zilveren en gouden embossing is sprake van een vast lettertype. Er zijn maximaal 20 karakters per regel mogelijk, waarbij drie regels het maximum is. De spaties tellen ook mee als teken. Daarnaast is het vaste formaat van een pasje 85,5 bij 54 millimeter.